Розпаралелювання програм на Фортрані з використанням техніки переписувальних правил - Дорошенко, А.Ю.; Жереб, К.А.; Туліка, Є.М. (Проблеми програмування, 2012)
Описано підхід до розпаралелювання програм на Фортрані, заснований на використанні техніки переписувальних правил. Для синтаксичного аналізу програмного коду на Фортрані використано засоби компілятора GCC, що дозволяє працювати з кодом на старих версіях Фортрану. Підхід застосовано для розпаралелювання прикладної задачі з галузі квантової хімії. Результати обчислювальних експериментів продемонстрували ефективність запропонованого підходу.