Потокові моделі мережі Інтернет за умов атак на відмову - Андон, П.І.; Ігнатенко, О.П. (Проблеми програмування, 2012)
Дана робота присвячена потоковому моделюванню процесів керування потоками даних у мережах за умов поглинаючих атак на відмову. Описано алгоритм керування перевантаженням ТСР (протокол керування передачею), побудована потокова модель ТСР з’єднання. Розглянута задача оптимального завантаження файлу та ігрової взаємодії двох користувачів. Для моделі поглинаючої атаки отримані аналітичні оцінки погіршення якості зв’язку в залежності від обсягу атаки.