Логіки квазіарних предикатів кванторно-екваційного рівня - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, С.С. (Проблеми програмування, 2012)
Досліджено першопорядкові композиційно-номінативні логіки часткових однозначних, тотальних неоднозначних та часткових неоднозначних квазіарних предикатів кванторно-екваційного рівня. Наведено основні семантичні властивості таких логік, зокрема, властивості відношень логічного наслідку для множин формул, Х–Y-означених відношень логічного наслідку. На цій основі для логік однозначних квазіарних предикатів кванторно-екваційного рівня побудовано числення секвенційного типу.