Аналіз систем нечіткої логіки для апроксимації нечітких функцій - Щегельський, Т.С.; Провотар, О.О.; Провотар, О.І. (Проблеми програмування, 2012)
Розглядаються три моделі нечіткого логічного виведення: нечіткий шаблон, нечіткі нейронні мережі ANFIS і NEFPROX. Показано, що мережа ANFIS дає якісний результат апроксимації, але вимагає навчання великої кількості параметрів та складна для інтерпретації результатів. Мережа NEFPROX зручна для інтерпретації результатів. Модель на основі нечіткого шаблону дає низьку якість апроксимації та складна для інтерпретації результатів.