Технологія оптимального вибору варіантів на основі семантичного аналізу інформаційних об’єктів бізнес-процесу - Захарова, О.; Міненко, В. (Проблеми програмування, 2012)
У роботі розглядається проблема використання онтологій для вирішення задач прийняття рішення на основі проведення семантичного аналізу та визначення відповідності предметних областей інформаційних об’єктів. Пропонуються інтелектуальні методи оптимального підбору варіантів на базі порівняння онтологій відповідних предметних областей. Запропоновані методи розглядаються на прикладі вирішення задач бізнес процесу публікації наукової праці, а саме: вибору видання, вибору рецензента, визначення коду УДК.