Вплив онкогенів на експресію рецепторних тирозинкіназ у пухлинах щитоподібної залози - Воскобойник, Л.Г.; Богданова, Т.І.; Тронько, М.Д. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Проведено порiвняльний аналiз злоякiсних та доброякiсних пухлин щитоподiбної залози вiдносно експресiї трансформованих та незмiнених рецепторних тирозинкiназ (TRK, RET/PTC, RET, MET, EGFR). Дослiджено 35 папiлярних карцином та 24 фолiкулярнi аденоми. Встановлено, що рiвень експресiї реаранжованих онкогенiв у злоякiсних пухлинах щитоподiбної залози вiрогiдно вищий, нiж у доброякiсних новоутвореннях. Крiм того, наявнiсть генетичних порушень у папiлярних карциномах щитоподiбної залози була асоцiйована з посиленням експресiї генiв, що кодують рецепторнi тирозинкiнази. Для фолiкулярних аденом такої залежностi не виявлено.