Про метод найближчої точки як метод управління стратегіями переслідування/утікання агентів - Яловець, А.Л. (Проблеми програмування, 2013)
Розглядається проблема управління стратегіями переслідування/утікання агентів на площині. Аналізується існуючий підхід з управління стратегіями переслідування/утікання, запропонований Р. Айзексом, та обґрунтовується недоцільність його використання для випадку управління агентами. Пропонується метод найближчої точки та обґрунтовуються переваги його використання для управління стратегіями переслідування/утікання для довільної кількості агентів.