Про мінералого-генетичні особливості рудних парагенезисів північної периферійної частини Берегівського родовища (Закарпаття) - Наумко, І.М.; Матвіїшин, З.Г.; Телепко, Л.Ф.; Сахно, Б.Е.; Хомутник, Р.В. (Доповіді НАН України, 2013)
На пiдставi вивчення парагенезисiв мiнералiв i флюїдних включень у кварцi, сфалеритi, баритi, флюоритi i кальцитi жильних утворень вiдтворено умови процесiв мiнералогенезису пiвнiчної периферiйної частини Берегiвського золотополiметалiчного родовища. Оптимальний температурний iнтервал рудоутворення становить 240–210 °С. У складi летких компонентiв флюїдних включень у мiнералах рудних парагенезисiв дiоксид вуглецю переважає над азотом. За мiнеральними асоцiацiями i параметрами мiнералоутворювальних флюїдiв вивченi руднi парагенезиси є ближчими до руд продуктивних стадiй золотосрiбного Мужiєвського родовища, що визначається геолого-структурними особливостями рудоносних структур, насамперед бiльшим ерозiйним зрiзом горсту власне Берегiвського родовища.