Організаційна структура англо-американського блоку періоду Другої світової війни - Бредіхин, А.В.; Клиніна, Т.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
Стаття присвячена проблемі формування організаційних структур, створених Сполученими Штатами Америки та Великою Британією під час Другої світової війни. Мета роботи полягає у повному та всебічному аналізі складної організаційної структури. На основі архівних документів надається детальна характеристика об’єднаних англо-американських рад і комітетів, їх функцій, повноважень та результатів їх діяльності. Зокрема, наголос робиться на Об’єднаному комітеті начальників штабів, як на найбільш ефективному англо-американському комітеті.