Наукові бібліотеки Львова XIX – початку XX ст., орієнтовані на польського читача: заснування та формування фондів - Кунанець, Н. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2006)
Зазначено, що наукові бібліотеки Львова XIX - початку XX ст. ставали центрами накопичення цінних та рідкісних видань і створювали сприятливий інформаційний простір для розвитку різних галузей науки. Підкреслено, що завдяки бібліотечній спадщині сучасні дослідники мають змогу користуватися рідкісними пам'ятками книжкового мистецтва.