Нова система морально-духовних цінностей - Балагура, О.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті здійснено аналіз основних складових системи морально-духовних цінностей на сучасному етапі розвитку країни. Автор акцентує увагу на найбільш гострих моральних проблемах суспільства в умовах кризи, які органічно входять і в матеріальну, і в духовну культуру, наголошує на тому, що безкультурна людська маса може бути потрібною тільки для нічим не обмежених соціальних і політичних маніпуляцій. Наголошує на пріоритетній ролі вітчизняної освіти та науки у вирішенні цих гострих питань у сфері духовності та моралі.