Мова як складова людської культури в умовах світової глобалізації - Петькун, С.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті розглянуто мовну свідомість народу, яка є формою його самовираження, цивілізаційного увиразнення в умовах світової глобалізації. Наголошено, що кожен народ створює неповторну мову, особливі символи, норми, способи спілкування та діяльності, а також володіє оригінальним художньо-чуттєвим відтворенням світу.