Церква Христова (Church of Christ) в Україні: історія проникнення та сучасний стан - Козловський, І.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
Стаття присвячена розгляду постання реставраційної конфесії «Церква Христова» (Church of Christ) в незалежній Україні. Автор, аналізуючи діяльність Церков Христових на українських теренах, прийшов до висновку, що за останні двадцять років ця реставраційна течія американського християнства стала частиною сучасного релігійного життя в Україні, пройшовши складний етап адаптації та інкультурації до українського соціокультурного контексту.