Розвиток політичних прав і свобод у роботах М. Драгоманова - Терзі, О.С.; Гудков, О.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У роботі аналізуються погляди відомого українського вченого другої половини ХІХ століття М. Драгоманова. Робиться висновок про необхідність завоювання політичних прав і свобод для подальшого економічного звільнення пригноблюваного народу, з метою захоплення державної влади в майбутньому.