Принцип об’єктивності у соціально-гуманітарному пізнанні: фокус на релігієзнавстві - Волошин, В.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
Принцип об’єктивності у релігієзнавстві трактується як ідеал-орієнтир у конвенційно встановленій пізнавальній системі координат; як повага до істини на фоні плюралізму рівноправних релігійних систем та дослідницьких парадигм. Об’єктивне знання розуміється як гіпотетичний та відкритий для фальсифікації когнітивний ресурс, у якому екстерналістська складова знання домінує над інтерналістською.