Зміни української релігійності в умовах глобалізації - Берестова, А.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті розглянуті наслідки глобалізаційних процесів на релігійну сферу людського життя. Було детально охарактеризовано стан релігійності сучасної людини, насамперед, українців. Розкриті складові релігійності, виділено загальні тенденції змін релігійності, культурних зрушень та самовідчуття людини у відношенні до сакрального.