Порівняння ефективності нової таргетної сполуки похідного малеіміду і цитостатика 5-фторурацилу при хемоіндукованому раку товстої кишки у щурів - Бабута, О.М.; Линчак, О.В.; Рибальченко, В.К. (Доповіді НАН України, 2014)
Похiдне малеiмiду 1-(4-Cl-бензил)-3-Cl-4-(CF₃-фенiламiно)-1H-пiрол-2,5-дiон (МI-1) є достатньо ефективною сполукою порiвняно з 5-фторурацилом при хемоiндукованому канцерогенезi товстої кишки щурiв. МI-1 є перспективною сполукою для подальших дослiджень i може стати основою для розробки нових антиканцерогенних препаратiв таргетного спрямування.