Модерні пошуки синхронізації індивідуального і колективного – візії Ж. Бодена - Туренко, О.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
У статті аналізується осмислення проблеми синхронізації індивідуального і колективного в політичній філософії Ж. Бодена. Розкриваються ключові методи досягнення цієї проблеми, які досягаються, на думку французького філософа, завдяки впровадженню в політичне життя принципу державного суверенітету.