Культурна співпраця Німеччини та Росії (1990 – 1995 рр.) - Петренко, К.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
У статті розглянуті взаємовідносини в культурній сфері між Німеччиною і Росією. Було здійснено аналіз різних напрямків культурної співпраці, показана роль громадських організацій і фондів, встановлено проблеми, зроблено акцент на реституції культурних цінностей. Метою статті є дослідження культурної співпраці Німеччини та Росії в 1990 – 1995 рр. та аналіз цієї діяльності в нових геополітичних умовах.