Дослідження статистичної безпеки методів цифрового підписування на основі рекурентних послідовностей - Яремчук, Ю.Є. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2014)
Проведено дослідження статистичної безпеки методу цифрового підписування на базі рекурентних Vk-послідовностей і проведено його порівняння з відомими методами Фейге - Фіата - Шаміра та Шнорра. Результати аналізу показали, що в цілому метод на базі Vk-послідовностей має високий рівень статистичної безпеки. Особливо це стосується малих довжин ключів, що рекомендує його для застосування, в першу чергу, в системах цифрового підписування, в яких використання великих ключів є не так важливим.Проведено дослідження статистичної безпеки методів відкритого розподілу секретних ключів відповідно на основі рекурентних Uk та Vk-послідовностей та здійснено їх порівняння з відомим методом Діффі-Хеллмана. Результати аналізу показали, що найвищий рівень статистичної безпеки має метод на основі Vk-послідовностей, пройшовши вдвічі більшу кількість тестів у порівнянні з методом Діффі-Хеллмана, у той же час метод на основі Uk-послідовностей пройшов у 1,5 рази більшу кількість тестів, ніж відомий аналог.