Конформацiйнi властивостi молекули кверцетину: квантово-хiмiчне дослiдження - Проценко, I.О.; Говорун, Д.М. (Доповіді НАН України, 2014)
На рiвнi теорiї MP2/6-311++G(d,p)//DFT B3LYP/6–31G(d,p) вперше показано, що молекула кверцетину має 12 стiйких планарних конформерiв, вiдносна енергiя Гiббса яких знаходиться в дiапазонi 0–5,4 ккал/моль за нормальних умов. Наведено рiвноважнi геометричнi характеристики для основного (енергетично найвигiднiшого) конформера. Встановлено, що при переходi в кристалiчний стан молекула кверцетину значно деформується, набуваючи неплощинної будови.