Бібліотеки: погляд у завтра - Горовий, В (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2006)
Надано прогноз розвитку сучасних бібліотек залежно від еволюції читацької аудиторії у контексті реалій сьогодення. Проаналізовано вклад бібліотечних закладів у розвиток культурно-інформаційної сфери суспільства. На підставі результатів соціологічних досліджень в Україні та інших країнах СНД висвітлено перспективні шляхи в організації сучасної бібліотечної роботи, наведено уявлення про сучасних користувачів бібліотек та їх запити на бібліотечне обслуговування. Обгрунтовано необхідність подальшого розвитку електронних технологій у зв'язку зі зростаючими суспільними запитами на дистантне обслуговування користувачів.