Повышение эффективности работы дегазационных систем угольных шахт - Новиков, Л.А.; Бунько, Т.В.; Кокоулин, И.Е.; Бокий, Б.В. (Геотехнічна механіка, 2004)
Розглянуто процес утворення водяної пробки на ділянці трубопроводу, а також питання підвищення ефективності функціонування дегазаційних систем вугільних шахт, за рахунок використання прогресивних автоматизованих систем.