Кристалоутворення BiVO₄ з розплавів системи K–Bi–V–Mo–O - Бичков, К.Л.; Теребіленко, К.В.; Слободяник, М.С. (Доповіді НАН України, 2014)
Оптимiзовано умови синтезу BiVO₄ у процесi кристалiзацiї з розплавiв системи K−Bi−V−Mo−O при спiввiдношеннях вихiдних компонентiв V/Mo = 0,50–6,00 i K/(V + Mo) = 0,55–2,00 при мольному вмiстi Bi₂O₃ 10%. Сполука належить до моноклiнної сингонiї, пр. гр. I2/a, параметри елементарної комiрки: a = 0,5195(2); b = 1,1701(1); c = 0,5092(3) нм; β = 90,38(1)°; Z = 4, має каркасну структуру типу шеєлiту. Виявлено умови утворення полiв кристалiзацiї K₃Bi₂ (VO₄)₃ та K₅Bi(MoO₄)₄. Показано перспективнiсть використання молiбдатних розплавiв для оптимiзацiї умов синтезу та контролю морфологiї моноклiнної модифiкацiї BiVO₄.