Виборчий процес як детермінанта сучасної політики - Поліщук, І. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
Розглядаються поняття та складові фактори виборчого процесу як детермінанти розвитку сучасної політики. При цьому демократизація трактується як провідна тенденція світового та вітчизняного політичного процесу, а політико-культурний фактор – як один з вирішальних чинників процесу виборів.