Український персоналізм як фактор політичної культури - Розумний, М. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
У статті розглядаються фактори, що впливають на формування моделі особистості в сучасному українському суспільстві. Особливу увагу автор звертає на виміри, за якими ці фактори можуть бути класифіковані.