Ріст графів дії скінченних автоматів - Бондаренко, Є.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Розглядаються графи дiї Γn(A) i Γ∞(A) для обмежених i полiномiальних автоматiв A, якi моделюють дiю автоматiв на словах довжиною n i нескiнченних словах вiдповiдно. Встановлено метод знаходження орбiтального коефiцiєнта стиску обмежених автоматiв, росту дiаметрiв графiв Γn(A) для обмежених автоматiв, наведено оцiнки на степiнь полiномiального росту графiв Γ∞(A). Доведено, що графи Γ∞(A) для недетермiнованих полiномiальних автоматiв мають субекспоненцiйний рiст.