Гігантський магнеторезистивний ефект у напівпровідниках з магнетоактивними нанопрошарками - Покладок, Н.Т.; Григорчак, І.І.; Попович, Д.І.; Бужук, Я.М.; Будзуляк, І.М. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2008)
Методою лазерно-стимульованої інтеркаляції одержано монокристали селеніду галію з втіленим манганом. Показано, що в таких структурах реалізується гігантський магнеторезистивний ефект, величина і знак якого залежать від концентрації втіленого «гостьового» компоненту. Механізм виявленого ефекту пропонується пов’язати зі зміною топології станів інтеркаляту в околі рівня Фермі під дією магнетного поля.