О модификации метода конечных элементов применительно к задачам равновесия тел при воздействии больших деформаций - Чехов, В.В. (Прикладная механика, 2013)
Отримано аналітичні вирази для компонент матриці похідних тензорно-матричної системи рівнянь МСЕ, що описує великі деформації нестисливого пружного тіла. При їх виведенні використано апарат диференціювання за тензорним аргументом. Результати отримано для загального тривимірного випадку, а також для плоскої деформації. За допомогою чисельного методу з використанням матриці Якобі визначено напружено-деформований стан вивернутої навиворіт порожнистої квадратної призми.