Квантово-хімічний аналіз усіх можливих пар основ ДНК m¹Thy · m⁹Ade - Плоднік, Д.П.; Войтешенко, І.С.; Говорун, Д.М. (Доповіді НАН України, 2014)
Вперше квантово-хiмiчними методами на рiвнi теорiї MP2/6-311++G(2df,pd)//B3LYP/ 6-311++G(d,p) отримано повне сiмейство воднево-зв’язаних пар основ ДНК m¹Thy · m⁹Ade, метильованих за глiкозидним атомом азоту, яке нараховує 32 структури. Встановлено, що хугстинiвська пара вiдповiдає глобальному мiнiмуму вiльної енергiї Гiббса, поруч з яким у дiапазонi енергiй 0–1,20 ккал/моль знаходяться ще три локальних мiнiмуми обернена хугстинiвська, вотсон-крикiвська та обернена вотсон-крикiвська пара. Їхня сумарна заселенiсть за нормальних умов становить 99,9%.