Визначення та класифікації міграцій: наближення до операційних понять - Ровенчак, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
У статті розглядається проблема визначення поняття міґрації та її класифікації. Проаналізовано праці дослідників, що вивчали ці питання раніше, пропонується авторське визначення міґрації та схема класифікації міґрації.