Деякі методи використання матеріалів космічної зйомки для оцінки і прогнозу сталого розвитку міських територій (на прикладі м. Київ) - Соколовська, А.В.; Федоровський, О.Д. (Доповіді НАН України, 2014)
Обгрунтовано можливiсть застосування системних методiв використання матерiалiв космiчної зйомки для оцiнки i прогнозу стану довкiлля мiських територiй (на прикладi м. Київ). А саме: фрактального аналiзу для iнтегральної оцiнки мiнливостi складових мiських територiй, модель системної динамiки розвитку мiста Форрестера–Грехема, а також методу багатокритерiальної оптимiзацiї для моделювання та оцiнки екологiчного стану мiської територiї.