Трансформація згинних хвиль на вертикальній границі у ступінчастому хвилеводі - Городецька, Н.С.; Неділько, О.О. (Доповіді НАН України, 2014)
На базi методу суперпозицiї проводиться розрахунок дифракцiї антисиметричних хвиль Релея–Лемба на вертикальнiй границi хвилеводу, утвореному при жорсткому контактi двох пiвшарiв з однаковими механiчними характеристиками, але рiзної висоти. Проводиться аналiз трансформацiї енергiї падаючої хвилi у вiдбитi та пройденi хвилi залежно вiд частоти при рiзних спiввiдношеннях висот контактуючих шарiв.