Концептуальні основи політичної культури як наукової теорії - Подмазко, Є. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
Складний феномен політичної культури досліджували філософи, історики, соціологи, культурологи. В Україні чи не найбільший вклад у цю справу зробили М. Григор’єва, О. Кокорська, В. Кокорський, Л. Нагорна, І. Цимбалистий. Проте сьогодні актуалізувалася потреба компенсувати дефіцит між описом політичної культури та її теоретичним обгрунтуванням.