Оцінка антивірусної активності препарату рибамідил на моделі змішаної адено-герпетичної інфекції - Білявська, Л.О.; Нестерова, Н.В.; Повниця, О.Ю.; Войчук, С.І.; Бобко, Т.М. (Доповіді НАН України, 2014)
Створено модель змiшаної адено-герпетичної iнфекцiї клiтин MDBK та охарактеризовано особливостi репродукцiї вiрусiв. Одночасне iнфiкування клiтин двома вiрусами призводить до взаємного пригнiчення репродукцiї вiрусiв; суперiнфiкування клiтин HSV-1/US, попередньо iнфiкованих HAdV-5, стимулює репродукцiю HAdV-5 та пригнiчує репродукцiю HSV-1/US. Дослiджено дiю препарату рибамiдил на моделi змiшаної одночасної вiрусної iнфекцiї клiтин. Виявлено 100% iнгiбування репродукцiї аденовiрусу за умов моно- i змiшаної iнфекцiї. Показано, що при змiшанiй iнфекцiї ефективнiсть препарату вiдносно HSV-1/US знижується.