Принципи організації публічно-владних відносин у місцевому самоврядуванні - Карнаух, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
У статті здійснюється спроба концептуально6теоретичного аналізу особливостей „переміщення повноважень” влади з центру на місця.