З польських рукописних збірників про Сіверщину останньої третини XVII ст. - Мицик, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2015)
В даній статті пропонується публікація регестів листів та новин з польських рукописних збірників останньої третини ХVІІ ст. Вказано на характерні риси цих джерел, прокоментовано найважливіші та оригінальні повідомлення, які доповнюють уявлення про перебіг військово-політичних подій на Сіверщині та роль у них чільних представників козацької старшини.