Підручник, за яким можна навчатися та навчати на сучасному рівні - Бакіров, В. (Социология: теория, методы, маркетинг, 2009)
Рецензія на книгу: Черниш Н.Й. Соціологія: Підручник за рейтингово-модульною системою навчання / 5-те вид., перероб. і доп. — К.: Знання, 2009. — 468 с.