Про стан та проблеми переміщених з Донбасу наукових установ НАН України (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 23 вересня 2015 р.) - Пирожков, С.І. (Вісник НАН України, 2015)
У лютому цього року Президія НАН України прийняла рішення про переміщення 11 установ Академії наук з окупованого Донбасу в населені пункти, в яких органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі. Про стан та проблеми переміщених із Донбасу академічних наукових установ ішлося в доповіді академіка НАН України С.І. Пирожкова, який очолює робочу групу із забезпечення діяльності переміщених з Донбасу установ НАН України.