Життя, присвячене науці (до 85-річчя академіка НАН України В.Д. Романенка) - Крот, Ю.Г.; Юришинець, В.І. (Вісник НАН України, 2015)
30 листопада 2015 р. виповнюється 85 років видатному українському вченому в галузі гідробіології, гідроекології, екологічної фізіології водяних тварин, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, директору Інституту гідробіології НАН України, доктору біологічних наук, професору, академіку НАН України Віктору Дмитровичу Романенку.