Оцінка структури грошових доходів населення України методом декомпозиції коефіцієнта Джині - Гвелесіані, А.Г. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2009)
У статті описано розширений метод декомпозиції коефіцієнта Джині, що використовується у світі; застосовано даний метод на статистичних даних розподілу домогосподарств України за рівнем грошових доходів за період з 2000 по 2007 роки; проаналізовано відносний внесок та еластичність індексу Джині до певного компонента грошового доходу.