Теоретичні і методичні аспекти управління фінансовою стійкістю банків - Калємі, Н.Є. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуто проблему управління фінансовою стійкістю банків, обґрунтовано теоретичні засади фінансової стійкості комерційних банків та запропоновано механізм управління фінансовою стійкістю як форми її практичного забезпечення в сучасних умовах. Розглянутий взаємозв'язок управління фінансової стійкості комерційного банку, яка характеризує його надійність, стійкість і стабільний розвиток. Застосування певних методів для фінансової стійкості банку. Ключові слова: фінансова стійкість, фінансова стабільність банку, надійність банку, платоспроможність, прибутковість банку, ліквідність, капіталізація комерційного банку.