Економічний зміст фінансового стану підприємства та основні показники його оцінки - Кухтицька, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуто сучасні трактування поняття «фінансовий стан підприємства». На основі визначення сутнісних характеристик фінансового стану підприємства запропоновано авторський підхід що до його визначення. Досліджено показники, що визначають фінансовий стан підприємства. Визначена необхідність проведення оцінки фінансового стану підприємства. Ключові слова: фінансовий стан, фінансова стабільність підприємства, платоспроможність, ліквідність, фінансова стійкість, майновий стан підприємства, рентабельність, ділова активність.