Професійні організації вчителів Харківської губернії в період національно-визвольних змагань (1917–1921 р. р.) - Маньківська, Т. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У статті розкриваються особливості вчительських професійних спілок Харківської губернії за доби Української національно-демократичної революції. Аналізуються відмінності у меті створення та діяльності професійних організацій педагогів шкіл періодів українських національних та радянських урядів.