Діяльність органів влади у сфері народної освіти в 20-і роки у Криму - Прохорчик, М.В. (Культура народов Причерноморья, 2001)
З остаточною перемогою більшовиків і встановленням радянської влади на всій території Криму з 1921 р. почала творитися нова, радянська система освіти.