Особливості творчого методу М. Бодкін - Шадріна, Т.В. (Культура народов Причерноморья, 2001)
Англійська міфологічна критика, яка бере початок на зламі ХIХ і ХХ століть, у третій декаді століття набула дещо іншого характеру. Ії народженням прийнято вважати момент виходу в світ книги англійського антрополога Дж.Фрейзера “Золота гілка” (перше видання датується 1890 роком). Щоправда міфокритика багато в чому завдячує надбанням міфологічної критики попереднього століття і головним чином працям ієнських романтиків, які надавали міфу символічного значення і вбачали в ньому “першооснову духовного і культурного життя” суспільства. Для романтиків міф виступав первісним матеріалом щодо художньої творчості.