Аналіз досліджень щодо соціального розвитку старопромислових регіонів - Яковлєва, Ю. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Аналіз наукових праць географів дає підстави стверджувати, що ступінь вивченості сучасного стану та розвитку старопромислових регіонів близький до нульового, треба також зазначити, що більше уваги проблемам розвитку цих територій традиційно приділяють економісти. Й хоча в останні роки є певні зрушення в напрямку дослідження старопромислових регіонів окремими географами, багато аспектів їх розвитку з точки зору суспільно-географічних досліджень залишаються без уваги, а саме: особливості соціального розвитку міських та сільських територій старопромислових регіонів, визначення цілей, індикаторів та чинників цього процесу. Ключові слова: соціальний розвиток, старопромислові регіони, суспільно-географічні дослідження, депресивні регіони.