Лінгвістичні концепції перекладацької діяльності М. Рильського - Пелипась, М.І. (Культура народов Причерноморья, 2000)
Академік М. Т. Рильський перекладав майже зі всіх слов’янських мов, але найчастіше – з польської та російської. Переклади з інших мов – не лише пізнання літератури іншого народу, але і взаємозбагачення мов і культур.