Комплексний компаративний аналіз діяльності торговельних підприємств у визнанні їх конкурентних переваг - Яремко, А.О. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Доведено необхідність запровадження у практичну діяльність торговельних підприємств України комплексного компаративного аналізу. Розкрито підходи до трактування змісту та основних завдань комплексного компаративного аналізу з метою забезпечення ефективності системи менеджменту торговельних підприємств. Запропоновано шляхи здійснення моніторингу ситуацій у бізнес-середовищі, оцінки можливостей і намірів конкурентів та ділових партнерів для забезпечення ефективної діяльності торговельного підприємства.