Кримські міста: особливості становлення, якісні та кількісні зміни наприкінці XVIII – XIX ст. - Анісімова, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглядаються особливості якісних і кількісних змін у структурі кримських міст. Досліджено, в яких історичних умовах здійснювався їх розвиток. Розглянуто типи міст, які існували на півострові наприкінці XVIII – XIX ст. Введено в науковий обіг архівні відомості, що проливають світло на особливості адміністративних перетворень міст.